keskiviikko 28. elokuuta 2013

Lapsuuden muistoja: syntymäpäiväkakku

Istuin sukulaistyttömme synttäreillä ja ihastelin jälleen kerran upeasti toteutettua synttärikakkua. Tänä vuonna kakkua koristi aivan mielettömän hieno Late Lammas ja aiempina vuosina pöydästä on löytynyt niin Hello Kittyä kuin kakun sisään integroitua Barbi-nukkeakin. Katselin pientä tytärtäni ja mietin, miten pahoin hän joutuukaan tulevina vuosina pettymään, kun en näillä leipojan taidoilla osaa tarjota hänelle vastaavaa.

Muistan elävästi omasta lapsuudestani syntymäpäiväjuhlani, joita vietettiin eräs kylmä helmikuun lauantai. Rakkain leluni oli tuolloin valkoinen Barbihevonen, jota äiti keksi käyttää juhlakoristeluissa hyvin luovasti. Äitini oli "tehnyt" suureksi ilokseni jäätelökakun, joka muistutti rekeä. Hevoseni oli nostettu pöydälle ja jäätelöreki oli aseteltu hevosen perään. Olin onnesta suunniltani: meidän äiti teki maailman hienoimman kakun lempilelustani ihan vain minua varten!

Pari viikkoa sitten selasin vanhoja valokuvia vanhempieni luona ja käsiini osui kuva, jossa puhallan kynttilöitä tämän legendaarisen jäätelökakun päältä. Tarkastelin kuvaa tarkemmin, ja tajusin kakun koostuneen lähinnä jäätelöstä sekä muutamista erilaisista suklaanapeista. Hymyilin itsekseni ja mietin, että ilmeisesti lapsille riittää yksinkertaisempikin toteutus jos vaan idea on hyvä kuten omassa tapauksessani. Sain tästä uskoa itseeni ja odotankin jo innolla tyttäreni tulevia syntymäpäiviä. Yritän pitää mielessä, ettei minun tarvitse kisailla muiden leipuriäitien kanssa samassa sarjassa. Lupaan toteuttaa tyttäreni mieltymyksiä, mutta vain minulle sopivan tason kyvyillä. Vaativimmat toiveet saa toteuttaa paikallinen leipomo. Piste.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti